Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Je huis isoleren? Deze volgorde werkt het best! :

Het isoleren van je woning speelt een sleutelrol in het verminderen van je energiekosten en het verbeteren van je EPC. Omdat warme lucht van nature opstijgt, is het aan te raden om je isolatiewerkzaamheden te starten bij het hoogste punt van je huis en zo naar beneden te werken. Hier vind je een praktische gids die je door dit proces leidt, met als doel je woning niet alleen warmer maar ook zuiniger te maken.

» Ook in beroep vangen Waalse zonnepaneleneigenaars bot:

Het Luikse hof van beroep heeft vorige week de vraag verworpen van zowat 19.000 Waalse zonnepaneleneigenaars die, na de afschaffing van groenestroomcertificaten, een schadevergoeding wilden van het Waalse Gewest. Dat schrijft L’Echo dinsdag.

» Trump: “Joden die voor Democraten stemmen, haten hun religie en Israël”:

“Elke Jood die voor de Democraten stemt, haat zijn religie en haat Israël.” Dat heeft voormalig president Donald Trump gezegd.

» Japanse premier en Filipijnse president op 11 april naar het Witte Huis:

De Amerikaanse president Joe Biden organiseert volgende maand de eerste gecombineerde top met de leiders van de Filipijnen en Japan. Dat heeft het Witte Huis maandag bekendgemaakt. Het initiatief wordt gezien als deel van een strategie om een steeds agressiever China het hoofd te bieden.

» Iets minder Europese octrooiaanvragen vanuit België:

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben vorig jaar ruim 2.500 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB), een lichte daling na het recordjaar 2022. De KU Leuven is van alle universiteiten in Europa de grootste aanvrager van octrooien. Dat blijkt uit cijfers van het EOB.

» “Het simpelste wapen om grote virusuitbraken te voorkomen, heeft Vlaanderen niet: recente data”:

Vier jaar na de eerste coronamaatregelen is er weinig veranderd. We weten zelfs niet hoe het zit met vaccinaties.

» “Zo gaan alle filmpjes op Instagram. Je ziet een vrouw aan een touw boven een ravijn hangen en je weet: niets aan de hand”:

Ik keek zojuist op Instagram naar een filmpje van een oude vrouw die niet durft over te steken. Steeds maar weer wil ze de drukke doorgaande weg op wandelen en deinst ze weer terug. Onder dat filmpje klinkt piano-muziek waarmee je mensen hun graf in stuurt.

» Jonge moeder (27) wil paragliden om haar angsten te overwinnen, maar dat wordt haar fataal:

Ze was vastberaden om haar vliegangst te overwinnen, maar de eerste paraglidingvlucht van de Colombiaanse Daniela Barrios werd meteen ook haar laatste. De 27-jarige moeder gleed halverwege de vlucht uit haar zitje en stortte te pletter in een bos.

» Minister Vandenbroucke (Vooruit) investeert 1,1 miljoen euro in donorbanken voor moedermelk:

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maakt 1,1 miljoen euro vrij voor de bouw van twee donorbanken voor moedermelk. Die moeten jaarlijks 1.500 te vroeg geboren baby’s helpen.

» Voor het eerst erkenning van moskee geschorst: Rutten schrapt Aalsterse moskee voor een jaar:

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) schorst de erkenning van de Aalsterse diyanet-moskee Kevser. Zo verliest de moskee haar recht op financiering voor een jaar. Een primeur, want voordien kon de overheid enkel de volledige erkenning schrappen.

» Kom op tegen Kanker waarschuwt voor de risico’s van digitale zorg: “Ik vond de weg niet naar mijn digitaal dossier en wist dus niet welke soort chemo ik kreeg”:

Een op de vier chronisch zieken vindt de weg niet naar zijn of haar digitaal medisch dossier. Dat blijkt uit een onderzoek van Kom op tegen Kanker. “Ik wist zelfs niet welk soort chemo ik kreeg”, getuigt Nathalie.

» Belgische militairen die Oekraďense gevechtspiloten trainen: “Alsof je een oude Nokia-gsm voor de nieuwste iPhone inruilt”:

Instructeurs van de Belgische luchtmacht zijn in Denemarken gestart met het opleiden van Oekraďense piloten. Iets wat niet evident is: de piloten zijn oude Sovjet-toestellen gewoon, en krijgen nu plots een hypermoderne Amerikaanse F-16 voorgeschoteld. “Alsof je je oude Nokia-gsm voor de nieuwste iPhone inruilt.”

» Bij dit truckbedrijf zien ze personeelsleden met een migratieachtergrond als een meerwaarde: “Er is altijd iemand om te vertalen”:

Mensen met een migratieachtergrond zijn nog steeds minder talrijk aanwezig op de Belgische werkvloeren. Bij Brussels Truck Centers is het anders. Daar heeft bijna de helft van de werknemers buitenlandse roots. “Diversiteit is een meerwaarde.”

» Mazelen en kinkhoest in opmars, maar niemand weet hoe het zit met vaccinaties: “Slecht moment om blind te varen”:

Mazelen en kinkhoest lijken begonnen aan een veroveringstocht in Vlaanderen. Of we nog voldoende gevaccineerd zijn, weet niemand met zekerheid te vertellen. De laatste grote studie naar de vaccinatiegraad in Vlaanderen gebruikt cijfers uit 2020.

» Jeanne en Lea zijn een tweeling, maar zijn toch in een andere stad geboren: “Bij de gemeente stonden ze aan de grond genageld”:

Ze hebben wel degelijk een baarmoeder gedeeld, maar toch zijn Jeanne en Lea Van den Daele op een ander plek geboren. “Het is een verhaal dat ze heel hun leven zullen meedragen”, zeggen hun ouders.

» We kunnen meer van kleuters leren dan we denken: “Hier gaan natuur en opvoeding in de clinch”:

Ze kunnen hun veters nog niet zelf knopen, noch zelfstandig naar het toilet gaan. Maar peuters en kleuters kunnen volwassenen wel levenslessen geven op het vlak van gezondheid en mentaal welzijn. Want bijvoorbeeld tegen jezelf praten, is zo gek nog niet.

» ‘Dune: part two’ lokt meer bezoekers dan het eerste deel, en daar is een simpele verklaring voor:

De verwachtingen lagen hoog, en worden compleet ingelost. ‘Dune: part two’ doet het veel beter in de bioscoop dan het eerste deel, en is nu al met voorsprong de best bekeken film van 2024.

» Stemproblemen doen fans argwaan krijgen: tickets voor Adčle in Duitsland nog altijd niet uitverkocht:

Het leek een fluitje van een cent om haar zeldzame Europese concertreeks uit te verkopen. Maar het blijkt dat er nog steeds volop kaartjes zijn voor de shows die Adčle deze zomer in Duitsland geeft.

» Kanye West geeft geen krimp op het podium: toch levert bizar optreden hem miljoenen op:

De organisatie betaalde hem negen miljoen dollar, maar van een spetterend optreden was geen sprake. Kanye West maakte zijn muzikale comeback op een Amerikaanse festival, maar had zelfs geen zin om te playbacken.

» Laura Tesoro staat centraal in ‘Liefde voor muziek’: “Ik heb veel te danken aan Koen Wauters, dat besef ik”:

Ooit was ze een geďntimideerd piepkuiken, nu een gevestigde waarde. Laura Tesoro (27) zit exact tien jaar na haar doorbraak met The voice opnieuw in Liefde voor muziek. “Ik besef dat ik veel te danken heb aan Koen Wauters.”

» RECONSTRUCTIE. Hoe Ronny Deila na de nederlaag tegen Anderlecht een ‘dead man walking’ werd:

Een ontslag was onvermijdelijk. Na de thuisnederlaag tegen Anderlecht namen de spanningen tussen Ronny Deila en het bestuur enorm toe. Er was een felle discussie met Bart Verhaeghe en genegeerde tactische suggesties. Een reconstructie.

» Wat doen onze clubs tijdens de interlandbreak? KV Kortrijk kan over een volledige selectie beschikken, Anderlecht moet Deense delegatie missen voor oefenwedstrijd:

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit er op. Nu worden er door interlandverplichtingen twee weken geen competitiewedstrijden gespeeld. Wij vroegen ons af hoe u club zich zal voorbereiden voor de cruciale strijd in de play-offs. Welke club geeft zijn spelers extra rust en welke ploeg traint extra lang door?

» Hoe de broers-Roodhooft er steeds opnieuw in slagen om Van der Poel aan zich te binden: “Zijn eerste contract was nochtans een gok” :

Mathieu van der Poel (29) verlengt zijn contract bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028. De beste eendagsrenner ter wereld zal zo zijn hele carričre voor één en hetzelfde team hebben gereden. Terugblik op een stabiel ‘verstandshuwelijk’, dat zijn oorsprong vindt in het café van Roland Liboton.

» STAMCAFÉ KOERS. Stijn Steels: “Mijn lichaamsgewicht in bier winnen in het natourcriterium van Aalst, dat was tof”:

Stamcafé Koers ontvangt Stijn Steels. In café Carlito in Tielt ontvangt de Materiaalmeester van het Nieuwsblad onze host Michaël en zijn sidekick Jonas van wielermagazine Bahamontes voor een blik op zijn carričre. “Eigenlijk zou ik elke profrenner moeten kunnen reanimeren. Verplicht.”

» Stad Antwerpen breidt cameranetwerk gevoelig uit: “Resultaten met artificiële intelligentie zijn veelbelovend”:

Het stadsbestuur van Antwerpen gaat het cameranetwerk op het grondgebied opnieuw gevoelig uitbreiden. In één klap komen er 64 nieuwe camera’s bij, verspreid over alle districten. Dat brengt het totaal aantal camera’s op 819. De stad wil in de toekomst ook meer inzetten op het gebruik van artificiële intelligentie voor camera’s. “Een proefproject om sluikstorters te betrappen was veelbelovend”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium