Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Stad steunt landschapspark Vlaamse Ardennen, maar wil garanties voor landbouwers en ondernemingen: “Anders stappen we eruit”:

De stad Zottegem steunt de oprichting van het landschapspark Vlaamse Ardennen, maar deelt de bezorgdheden van de landbouwsector die extra verplichtingen vreest. “We willen garanties en hebben in het akkoord laten opnemen dat we eruit stappen als er alsnog extra verplichtingen komen.”

» Charlotte (26) en Siggy (28) openen deuren van pop-up bar SMASHED: “Een goeie, verse hamburger kan je in ons land nog niet veel verkrijgen”:

Een vleugje Amerika in een Brugse pop-up bar, dat is wat ‘smashed burger & fries’ voor staat. Charlotte Louagie (26) en Siggy Sigafoose (28) openden op donderdag 1 juni de deuren van hun pop-up bar in Hof De Plezance van De Republiek. “De lekkere Amerikaanse burgers zijn mij altijd bijgebleven”, zegt Siggy.

» Binnenkant Zuidpaleis wordt ontmanteld voor uitbreiding Brusselse metro:

Om de uitbreiding van de Brusselse metro mogelijk te maken, zal de binnenkant van het Zuidpaleis volledig worden ontmanteld. Dat meldt Brussels minister-president Rudi Vervoort donderdag.

» Oosterzele bant sigaret nu ook uit buitenruimtes gemeentelijke gebouwen:

Na de speeltuintjes geldt er voortaan ook een rookverbod in en rond de buitenruimtes van gemeentelijke gebouwen in Oosterzele. “We hopen dat dit bijdraagt tot een eerste rookvrije generatie.”

» Woonschakel Berg & Nete staat in de startblokken: vier gemeenten bundelen sociaal woonaanbod:

Vanaf 1 juli vormen de Maatschappij voor de Huisvesting van het kanton Heist-op-den-Berg en het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Onderdak samen woonschakel Berg & Nete, kortweg WS BEN. De nieuw woonmaatschappij zal vanaf dan zo’n 1.700 woningen beheren in Berlaar, Heist-op-den-Berg, Nijlen en Putte. In een latere fase komen daar nog eens bijna zeshonderd woningen van huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen bij in Berlaar, Booischot, Pijpelheide en Nijlen.

» Turkse lira zakt naar nieuw dieptepunt:

De Turkse lira heeft donderdag een nieuw dieptepunt bereikt ten opzichte van zowel de Amerikaanse dollar als de euro. Concreet wordt voor 1 dollar nu 23,4 lira betaald en voor 1 euro 25,50 lira. Woensdag maakte de nationale munt van Turkije al de zwaarste koersval in een jaar.

» Vier sluikstorters op heterdaad betrapt in Hoboken:

Het wijkteam van Hoboken heeft woensdag vier sluikstorters op heterdaad betrapt. Ze mogen zich allemaal aan een boete verwachten. Verder werden 35 verkeersovertredingen beboet.

» Verkeer in werfzone keert tijdelijk om voor Graspop:

Op de Retieseweg (N118) in Geel zijn al sinds vorig jaar rioleringswerken aan de gang, waardoor er momenteel eenrichtingsverkeer van Retie naar Geel geldt. Maar wanneer Graspop Metal Meeting van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni de Kempense zandbodem laat vibreren, proberen traditioneel honderden metalheads het festivalterrein in Dessel via deze gewestweg te bereiken.

» Paus Franciscus stelt het goed na buikoperatie:

Met de gezondheid van de paus is het goed gesteld. Dat heeft het Vaticaan donderdag laten weten. Paus Franciscus onderging woensdag met spoed een succesvolle openbuikoperatie en buikwandoperatie onder volledige verdoving.

» Gerepatrieerde IS-weduwe veroordeeld tot 48 maanden celstraf:

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de gerepatrieerde IS-weduwe Nora Verhoeven (29) veroordeeld tot 48 maanden gevangenisstraf, waarvan 18 maanden met probatie-uitstel. Verhoeven, de weduwe van Syriëstrijders Tarik Taketloune en Annas Koundi, werd vorig jaar met haar kinderen gerepatrieerd door de Belgische regering

» Willy giet 800 Wortegemse woorden en uitdrukkingen in boek De TAAL van mijn moeder: “Ons dialect mag niet verloren gaan”:

Wortegemnaar Willy Dhondt (75) heeft een voorliefde voor het dialect en voor het Wortegems in het bijzonder. Hij verzamelde liefst achthonderd Wortegemse woorden en/of uitdrukkingen in zijn boek De TAAL van mijn moeder. “Het is mijn vurigste wens dat dialect blijft voortleven, maar ik vrees ervoor”, zegt hij.

» Vlaams Belang dringt aan op onteigening gronden Bosuil-stadion :

Volgens Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) is het onteigenen van de gronden van Mintjens de enige optie om uit de impasse te geraken over tribune 2 in het Bosuil-stadion.

» Soap rond consultants van Vlaamse regering houdt aan: inzage in facturen zorgt voor verdere verwarring:

Vlaams minister-president Jambon heeft het parlement inzage gegeven in de facturen voor consultants. Maar in plaats van duidelijk schept hij enkel opnieuw verwarring.

» Grote brand op boerderij naast E313 in Viersel: rookpluim van ver te zien:

In Viersel (Zandhoven) is donderdag brand uitgebroken op een boerderij. De brand gaat gepaard met een grote rookontwikkeling. Een rookpluim is van ver zichtbaar. De brandweer is massaal ter plaatse en roept op om de omgeving te vermijden.

» Twee kleuters en volwassene in levensgevaar na mesaanval in speeltuin in Franse Annecy: “Dader zat twee maanden lang elke dag op dat bankje”:

Een man met een mes heeft kinderen aangevallen in het Franse Annecy. Daarbij zijn vier jonge kinderen en één volwassene gewond geraakt. De dader werd snel gevat. “Hij zat al twee maanden de hele dag op dat bankje.”

» PVDA deelt hardgekookte eitjes uit voor pendelbus om de acht minuten: “Frequentie van een kwartier is veel te laag”:

Vanaf zaterdag één juli rijdt tram vier niet meer op de verouderde sporen van de Antwerpse Steenweg. Daarmee verliest Hoboken haar laatste tram. In afwachting van de vernieuwingswerken komt er op het traject Lelieplaats-Zwaantjes een pendelbus in de plaats. Die rijdt om het kwartier, en daar is PVDA niet mee gediend. De partij pleit voor een frequentie van acht minuten, maar De Lijn houdt voet bij stuk: “Op deze manier heeft reiziger zekerheid op dienstverlening.”

» Twee machineruimtes volledig vernield na brand in Mosa-RT Maaseik: “50-tal eindprojecten vernield”:

Bij de uitslaande brand in de houtafdeling van middelbare school Mosa-RT in Maaseik zijn woensdagavond twee kleine machineruimtes in de as gelegd. “Er zijn ook een 50-tal eindprojecten in vlammen opgegaan, waar de leerlingen maar liefst een half jaar aan gewerkt hebben.”

» K-popband (G)I-DLE staat dit najaar in Vorst Nationaal:

De Zuid-Koreaanse girlband (G)I-DLE komt naar België. Op zaterdag 16 september staan ze in Vorst Nationaal.

» Leerlingen bouwen eigen pannakooi:

De leerlingen van de opleiding Mechanica op campus De Vesten van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) Herentals hebben de speelplaatsen van hun eigen school heel wat aantrekkelijker gemaakt.

» Auteur verbouwereerd dat ‘seksistische’ muurschildering bedekt wordt: “Tegenwoordig mag niets meer”:

Het bedekken van de Stam & Pilou-stripmuur in Het Goudblommeke in Papier beroert de gemoederen. “Ik heb indertijd mee voor een open maatschappij gestreden. Daarom kijk ik nu met verstomming naar deze beweging”, vertelt auteur Rik Dewulf.

» Albanese leverancier van Hasseltse cokegebruikers krijgt 18 maanden cel:

Een 21-jarige Albanese drugsrunner is donderdag in Hasselt veroordeeld tot 18 maanden cel voor het afleveren van cocaïne. De jongeman maakte deel uit van een bende die in de provinciehoofdplaats een studio voor hem huurde en hem telefonisch aanstuurde.

» 20 jaar oude kat Varinka vermist: “Emotioneel drama voor mijn kinderen”:

Katje Varinka is al twintig jaar oud, maar glipte per ongeluk weg bij haar thuis in het Rabot. Baasje Senta Kochanek wil haar zo snel mogelijk terugvinden. “We hebben haar al twintig jaar.”

» Geen treinverkeer tussen Neerpelt en Hamont door aanrijding in Sint-Huibrechts-Lille:

Er is tijdelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Neerpelt en Hamont, zo laat spoorwegnetbeheerder Infrabel donderdagmiddag weten.

» Wind wakkert bosbrand in voormalig militair oefenterrein ten zuiden van Berlijn aan:

De bosbrand in een voormalig militair oefenterrein ten zuiden van de Duitse hoofdstad Berlijn blijft zich donderdag uitbreiden.

» Moeders gemiddeld 31,2 jaar bij geboorte van kind:

De gemiddelde leeftijd die vrouwen hebben als ze een kind krijgen, is ook in 2022 licht toegenomen. Vrouwen waren in 2022 gemiddeld 31,2 jaar bij een bevalling, zo blijkt donderdag uit de voorlopige statistieken over geboorten en vruchtbaarheid van Statbel.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium