Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Waarom een elektrische fiets kopen van Belgische makelij? :

We kopen met z’n allen bewust meer lokaal. Daarmee steun je de economie in eigen land, je bent verzekerd van Belgische kwaliteit en het is ook nog eens duurzaam! Dit geldt overigens niet enkel voor voeding en kleding, ook fietsen van Belgische makelij zijn ongekend populair.

» PODCAST KOERS. “Het Giro-parcours is een roze loper voor Tadej Pogacar”:

Op zaterdag 4 mei rolt Italië de roze loper uit voor Tadej Pogacar. Niemand die eraan twijfelt dat de Sloveen -behoudens pech- de eindzege opstrijkt. “Bij UAE willen ze hem vooral inpeperen dat het niet elke dag carnaval moet zijn”, zegt Stijn Joris, de Nieuwsblad-verslaggever ter plekke. “De strijd om de sprintetappes wordt spannender”, vult collega Guy Van Den Langenbergh aan. “De Tour zal het met minder sprinters moeten stellen.” De navel van de wielerwereld bevindt zich de komende drie weken in Italië. Andiamo!

» Zeven oud-senatoren naar rechtbank tegen plafonnering pensioen:

Zeven voormalige senatoren stappen naar de Franstalige ondernemingsrechtbank in Brussel tegen de pensioenkas van de Senaat. Ze willen zo de plafonnering van hun pensioen aanvechten, schrijft L’Echo dinsdag. Onder de zeven zijn vijf Franstalige politici, maar ook CD&V’ers Erik Matthijs en Hugo Vandenberghe.

» Vier agenten doodgeschoten, vier gewond in Amerikaanse stad Charlotte, verdachte dood aangetroffen:

In de Amerikaanse stad Charlotte (North Carolina) zijn maandag vier agenten doodgeschoten, vier andere politieagenten raakten gewond. Ze werden onder vuur genomen toen ze een veroordeelde crimineel wilden arresteren. De verdachte werd gedood, twee anderen in de woning worden verhoord.

» Vlaanderen wil ‘Olympische Spelen voor de jeugd’ organiseren:

Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) wil de ‘Olympische Spelen voor de jeugd’ over 5 jaar naar Vlaanderen halen. Het ‘European Youth Olympic Festival’ (EYOF) is een tweejaarlijks evenement voor jonge atleten uit 50 verschillende landen. Vlaanderen stelt zich nu kandidaat voor de editie van 2029.

» “We zaten te huilen in onze boot van vreugde”: Belgische roeiers overwonnen tal van moeilijkheden op weg naar olympisch ticket:

Opluchting en gigantische vreugde bij de Belgische roeiers nadat ze zondag in Hongarije twee tickets grepen voor de Olympische Spelen. Begrijpelijk want de tocht naar Parijs was er eentje door woelig water: een miscasting van de bondscoach, een hersentrombose, de strijd tegen de weegschaal en mentale issues werden overwonnen. “We zaten te huilen in onze boot van vreugde.”

» Vooruit wil de tanker op onderwijs keren. Gennez: “Het roer moet helemaal om”:

Vooruit staat te trappelen om na 10 jaar Vlaanderen weer mee te besturen. Met Caroline Gennez (48) als volgende Vlaamse minister van Onderwijs? “Mij ga je geen posten horen claimen, maar Vooruit is wel kandidaat. Onderwijs is de motor van verandering, en de Vlaamse regering laat daar nu veel kansen liggen.”

» Zij krijgt applaus bij links publiek, hij sympathiseert met Vlaams Belang-kiezers want “’t Loopt hier vol”: de twee kopstukken die twee gezichten tonen bij N-VA:

Terwijl zij een links publiek voor zich wint en groenen haar om een selfie vragen, sympathiseert hij met Vlaams Belang-kiezers want “’t loopt hier vol. Op campagne met Zuhal Demir en Theo Francken toont N-VA twee gezichten.

» Iedereen is het erover eens dat verkeer veiliger moet, maar Waalse partijen staan op de rem voor rijbewijs met punten:

Als we qua verkeersveiligheid geen fors tandje bijsteken, missen we gegarandeerd de doelstelling om tegen 2030 het aantal verkeersdoden te halveren. Zowat alle Vlaamse partijen pleiten daarom in hun verkiezingsprogramma’s voor een rijbewijs met punten, volgens experts een zeer krachtig wapen. Enig probleem: Waalse partijen zien dat hoegenaamd niet zitten.

» Bernard had Lady Gaga en haar ‘Bad romance’ nodig om het ongemak te breken: waarom worden we nerveus van ongemakkelijke stiltes?:

In ‘De mol’ viel er zondag een ongemakkelijke stilte. Bernard kon er zodanig slecht mee om dat hij begon te zingen om het ijs te breken. Waarom worden we nerveus van die stiltes? En was dat een goede manier om ermee om te gaan?

» Ouders maken pakkend filmpje tegen plaatstekort in buitengewoon onderwijs: “Ik dacht dat het wel goed zou komen voor onze zoon. Niet dus”:

In een pakkend filmpje klagen enkele ouders de ellenlange wachtlijsten in het buitengewoon onderwijs aan. In Antwerpen alleen hebben 693 kinderen — 63 procent van het totaal — geen plek op school. “In het beste geval staat Emile op de 175ste plek op de wachtlijst.”

» Het leven van vrouwen is écht zwaarder: “Hun gezondheid wordt verwaarloosd”:

Vrouwen leven langer dan mannen, maar maken meer jaren met ongemakken door. Hoe dat komt? Omdat de gezondheid van meisjes en vrouwen vaak verwaarloosd wordt, zegt Sciensano in een nieuwe studie met ontluisterende cijfers. “Dit zou hoog op de agenda van volksgezondheid moeten staan.”

» Oldtimers mogen weer gratis en onbeperkt de LEZ-zone binnen, door beslissing van Demir: “Slechts kleine impact op milieu”:

Oude bakken mogen straks weer onbeperkt de enige twee LEZ-zones van Vlaanderen binnenrijden. Dat werd op vraag van minister voor Milieu Zuhal Demir (N-VA) door Vlaanderen goedgekeurd. “De impact van oldtimers op de luchtkwaliteit is gering.”

» Vrolijke Vrekken leren James Cooke besparen: “Ik bestel zo veel afhaalmaaltijden dat ik ze per maandelijkse factuur betaal”:

James Cooke doet een bekentenis: “Ik bestel zo veel afhaalmaaltijden dat ik ze per maandelijkse factuur betaal.” Hij vertelt waarom er 20 blikken ravioli in zijn kast staan, zijn zolder op een middeleeuwse wapenkamer lijkt en hij nooit zonder toiletpapier zal vallen.

» “Anderlecht en Union moeten hopen dat Club Brugge een oplawaai krijgt van Fiorentina”: de analyses, complottheorieën en tactische inzichten vliegen in het rond in ons Grote Clubwatchersdebat:

Wie wordt kampioen? Wij durven er ons geld niet op in te zetten, maar het hele land discussieert er wel over: Anderlecht, Club Brugge of Union? De analyses, de complottheorieën, de tactische inzichten vliegen in het rond. Het Nieuwsblad schaarde daarom de clubwatchers van de drie titelkandidaten nog eens rond de tafel voor een stevig debat. Zet u aan de toog en luister mee.

» Van een ex-Rode Duivel tot Greg Van Avermaet en Toon Aerts: BK gravel lokt sporters uit hele waaier aan disciplines:

Jasper Stuyven zal zichzelf niet opvolgen als Belgisch kampioen gravel, simpelweg omdat de Vlaams-Brabander woensdag in Turnhout niet aan de start staat. Niet getreurd, want zowel de betere veldrijders als enkele hooggeplaatste wegwielrenners zijn van de partij, net als enkele voormalige coryfeeën van het asfalt.

» Hoe zou het nog zijn met ex-olympiër Kevin Rans (41)? “Kinderen klampen mij aan: ‘Mijnheer, ik wil niet doodgaan’. Dan sta ik zelf in tranen”:

Gekneusd, geknakt en gebroken verliet Kevin Rans al op zijn 29ste de atletiek. De daaropvolgende tocht leidde de polsstokspringer uiteindelijk naar een Lokers ziekenhuis, waar hij als ambulancier zijn roeping vond. “De spoedafdeling heeft mijn hart gestolen.”

» Brittney Griner overwoog zelfmoord toen ze in Russische gevangenis zat: “Ik had zelfs geen toiletpapier”:

De Amerikaanse basketbalster Brittney Griner, ooit nog ploeggenote van Belgian Cat Emma Meesseman bij Ekaterinburg, overwoog zelfmoord te plegen toen ze in 2022 negen maanden in de gevangenis in Rusland zat. Dat onthulde ze in een interview met ABC.

» Aanvoerder Vadim Gyesbreghs loodst Belgische IJshockeyteam ongeslagen naar titel in hun groep: “Onze brede en kwalitatief sterke kern maakte het verschil”:

Ons nationaal ijshockeyteam behaalde op het IIHF Wereldkampioenschap Divisie II, Groep B, in Sofia (Bulgarije) na een foutloos parcours goud. Ons land promoveert zo naar Divisie II, Groep A. Aanvoerder Vadim Gyesbreghs (32) behoorde tot de sterkhouders van een goed uitgebalanceerd team. “Onze brede en kwalitatief sterke kern maakte het verschil”, aldus de verdediger van Golden Sharks Mechelen.

» Nu bedrijf Windrose Antwerp Giants gaat sponsoren: moeten we behoedzaam zijn voor Chinese spionage? :

Het Chinese bedrijf Windrose sponsort de komende vijf jaar basketbalteam Antwerp Giants. Dat lijkt erop te wijzen dat de producent van elektrische vrachtwagens beslist heeft om zijn fabriek in Antwerpen te bouwen. Sinds de Chinese spionageschandalen van de voorbije maanden lijkt voorzichtigheid geboden, maar voorlopig maakt niemand zich zorgen om de potentiële investeerder. Ook de Staatsveiligheid niet.

» Antwerps huis met de groene loggia staat te koop: geschiedenis van hoekpand gaat terug tot ‘Sterke Peer’uit Wuustwezel:

Er is geen Antwerpenaar die het karakteristieke pand op de hoek van de Kloosterstraat met het Steegsken niet kent. Een verdieping in het huis, dat opvalt door de groen geschilderde houten loggia, staat te koop. Het verhaal achter het huis is gratis.

» Horecazaken mogen winterterras plaatsen:

Horecazaken mogen een winterterras plaatsen, maar dat moet aan strikte voorwaarden voldoen. Daarnaast gaat de stad Antwerpen de uitbreiding van onder meer het aantal cafés nauwgezetter controleren. Dit zijn enkele aanpassingen in het Antwerpse terrasreglement.

» Van de U6 bij Groenenhoek tot assistent bij Club Brugge: Antwerpenaar Hayk Milkon (30) droomt met de ogen open :

Club Brugge is onder hoofdcoach ad interim Nicky Hayen opnieuw een machine geworden. Een van de radartjes in dat ijzersterke geheel is Hayk Milkon. De 30-jarige Antwerpenaar met Armeense roots begon ooit als coach bij de U6 van Groenenhoek, vandaag is hij T2 bij de grootste club van het land. Dit is zijn opmerkelijke verhaal.

» Topsommelier en bubbelkenner schrijven boek over een wonderlijke combinatie: “Champagne en kaas gaan héél goed samen”:

Of je nu een geitenkaasje, een romige brie of een comté op je bord hebt liggen: voor quasi elke kaassoort bestaat er een champagne die er zeer goed bij past. En omgekeerd. Dat is de boodschap die sommelier Tom Ieven en champagnekenner Peter Doomen willen brengen met hun nieuwe boek Champagne & Kaas. “Je hoeft champagne niet te verbannen naar het aperitief”, zeggen de twee.

» Nele en Tinne Gilis trekken met grote ambities naar EK squash voor landenteams in Zürich: “We gaan voor de Europese titel”:

Het EK squash voor landenteams gaat op 1 mei van start in het Zwitserse Zürich. Topfavoriet bij de vrouwen is Engeland, dat al 42 keer de titel pakte. Enkel Frankrijk (2019) en Nederland (2010) wisten één keer de zegereeks te onderbreken. Logisch dat Engeland opnieuw de grote favoriet is. Als het aan de Kempense zussen Nele en Tinne - beide geboren in Mol en woonachtig in Geel - ligt, gaat de Europese titel dit jaar evenwel naar België.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium