Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Jenthe Biermans moet dan toch Giro verlaten na duik van 25 meter in ravijn en breuk in de voet: “Godzijdank reed er nog een ploegmaat achter mij”:

Jenthe Biermans stapt uit de Ronde van Italië. De Kempenaar wilde nochtans verderzetten na zijn zware val. Zondag duikelde hij nog zo’n 25 meter diep een ravijn in tijdens de afdaling van de Mortirolo. Op karakter reed hij de rit nog uit. Verder onderzoek in het ziekenhuis toonde maandag aan dat hij nagenoeg met de schrik vrij kwam. “Ik heb een goede engelbewaarder.” Toch stapte hij uiteindelijk uit de wedstrijd.

» Rouwverwerking dreef Jessie (52) naar de schildersezel, vier jaar later exposeert ze tot in Hongkong: “Als ik ergens mijn tanden in zet, geef ik me helemaal”:

Enkele jaren na de dood van haar partner stortte Jessie Descheemaecker zich op de schilderkunst. Wat begon als een vorm van rouwverwerking groeide amper vier jaar later uit tot een succesverhaal met tentoonstellingen tot in Hong Kong en straks ook Singapore. “In die korte tijd maakte ik al een hele evolutie door”, vertelt de 52-jarige kleuterjuf uit Hertsberge. Een gesprek over verlies, voetbal en tomeloze passie.

» Politie betrapt 31 chauffeurs onder invloed van alcohol of drugs: “Ook vijf bestuurders betrapt die geen geldig rijbewijs konden voorleggen”:

Politiezone Rivierenland heeft het voorbije weekend op verschillende plaatsen alcohol- en drugscontroles gehouden. Van de 1.428 bestuurders die aan de kant moesten, reden er 31 onder invloed. Opvallend: vijf bestuurders hadden geen geldig rijbewijs op zak.

» Bewoonster (45) in levensgevaar na brand in appartement op het Zuid in Antwerpen:

Een 45-jarige vrouw is afgelopen nacht levensgevaarlijk gewond geraakt bij een brand in een appartementsgebouw aan de Scheldestraat. Naast de vrouw kon de brandweer nog twee andere bewoners uit het gebouw evacueren. Een van hen werd met een lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.

» Actrice Nina Dobrev in ziekenhuis na ritje met ‘dirt bike’: “Lang herstel voor de boeg”:

Nina Dobrev (35) zal zich haar eerste ritje met een elektrische ‘dirt bike’ nog lang herinneren. “We kunnen wel zeggen dat dit de eerste en laatste keer zal zijn”, zegt de Canadees-Bulgaarse actrice.

» Gemeenteraad vergadert op maandag 27 mei:

De eerstvolgende vergadering van de Lanakense gemeente- en OCMW-raad vindt plaats op maandag 27 mei om 20 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.

» LIVE TITELSTRIJD. Club Brugge zit in de laatste rechte lijn: spelers maken zich op voor (natte) training:

Met drie naar de eindmeet. Net als vorig seizoen belooft de slotspeeldag van de Jupiler Pro League een thriller te worden met nog drie potentiële kampioenen: Club Brugge, Union en Anderlecht. Voor de hele aanloop richting die razend spannende ontknoping zit u hier bij Nieuwsblad op de eerste rij.

» Adele: “Zodra ik klaar ben met al mijn verplichtingen en shows, wil ik een baby”:

Adele wil graag nog een kind. Dat heeft de Britse zangeres (36) gezegd tijdens een concert in Las Vegas. “Zodra ik klaar ben met al mijn verplichtingen en shows, wil ik een baby”, vertelde ze aan het publiek.

» Pommelien Thijs kondigt extra concerten aan in Brusselse AB:

In februari stond ze al een keertje in een hopeloos uitverkochte Ancienne Belgique, nu kondigt Pommelien Thijs nog extra stops aan in de Brusselse concertzaal.

» 121 extra kippen om afvalberg te verkleinen:

De gemeente Pepingen organiseerde opnieuw zijn jaarlijkse samenaankoop van kippen waarbij Pepingenaren aan voordelig tarief kippen in het kippenhok kunnen krijgen. 45 gezinnen tekenden op het aanbod in en geven samen 121 kippen een nieuwe thuis. “Kippen zijn alleseters en eten graag alle etensresten op. Zo verkleint de afvalberg en verdwijnt er minder afval in de vuilzak”, motiveert het gemeentebestuur. Zaterdag was er een afhaalmoment waarbij burgers die deelnamen aan de actie hun kippen konden komen afhalen.

» 450 kinderen op scholenveldloop:

Omdat het op 17 september vorig jaar bijzonder slecht weer was, werd de jaarlijkse scholenveldloop toen uitgesteld. Uitstel is geen afstel en dus werd die scholenloop vorige vrijdag uiteindelijk toch beslecht op het kunstgrasveld aan de sporthal Hernekouter. Zo’n 450 kinderen van de basisscholen De Bloesem, De Regenboog en Markevallei namen deel. Per geboortejaar werden er bij de jongens en bij de meisjes prijzen verdeeld. Voor het eerst was er ook een loopcategorie voor ouders en sympathisanten. De sportdienst en de sportraad organiseerden de scholenveldloop al voor de 46ste keer. Omdat het de eerste keer was zonder pionier Jan Van Diest die onlangs overleed, werd voor hem een minuut stilte gehouden.

» Sportregio Pajottenland leert kinderen op twee wielen fietsen:

De Sportregio Pajottenland organiseert de komende maanden opnieuw een aantal oefensessies om kinderen zelfstandig op twee wielen te leren fietsen. Ouders krijgen er tips mee van ervaren monitoren om nadien ook thuis verder mee aan de slag te gaan. De reeks ‘Kijk, ik fiets’ ging deze week van start in Herne. Er zijn nog sessies gepland op zondag 26 mei van 10 tot 11.30 uur aan de Koornmolen in Gooik, op zaterdag 1 juni van 10 tot 11.30 uur op de speelplaats van basisschool Triangel in Pamel, op woensdag 12 juni van 14 tot 15.30 uur in de Bellekouterhal in Affligem, op zaterdag 15 juni van 10 tot 11.30 uur op het kaatsplein in Bever, op zondag 16 juni van 10 tot 11.30 uur op de sportsite Jo Baetens in Lennik, op zondag 7 juli van 14 tot 15.30 uur in het Pastoriepark in Liedekerke en op woensdag 18 september van 14 tot 15.30 uur in basisschool De Kiem in Wambeek. Deelnemen kost 5 euro. Een fiets en fietshelm moet men zelf meebrengen.

» Dé trend op de belangrijkste tuin- en bloemenshow ter wereld: ‘bijvriendelijke rozen’:

The Chelsea Flower Show, de meest toonaangevende tuin- en bloemenshow op aarde, zet dit jaar ‘bijvriendelijke’ rozen in de kijker. Geen slecht idee, want afgelopen winter bleek bijzonder moeilijk voor de bijen.

» “Dit is levensgevaarlijk”: ACV voert actie tegen slechte staat van de wegen in Hasseltse stationsbuurt:

Maandagochtend hebben een tiental actievoerders van ACV Limburg actie gevoerd tegen de slechte staat van de wegen in de Hasseltse stationsbuurt. “Gewoon gevaarlijk voor wie er passeert.”

» Mobiel labo zal op Tomorrowland twee weekends lang inbeslaggenomen drugs testen: “Zo kunnen we levens redden” :

Op Tomorrowland zal een mobiel laboratorium van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie twee weekends lang alle inbeslaggenomen drugs testen. Zo kan sneller gewaarschuwd worden voor gevaarlijke tabletten, kristallen of poeders.

» Primeur in België: rechter haalt honderd illegale streamingsites die voetbal tonen offline:

Een rechtbank in Brussel heeft bijna honderd illegale streamingsites die onder meer wedstrijden van de Jupiler Pro League uitzonden offline laten halen. Dat is een primeur in ons land.

» Oudenaardse skippers vieren 30-jarige bestaan met wervelende show, nieuwe naam en nieuw voorzittersduo:

De Oudenaardse skippers vierden hun 30ste verjaardag met een wervelende show. Ook werden een nieuwe naam en een nieuw voorzittersduo bekendgemaakt.

» “Powervrouw” Eva blikt terug op ‘Boer zkt vrouw’: “Ik zie het niet zitten om nog voor een man te zorgen”:

In ‘Boer zkt. vrouw’ kiest vlasser Bert níet voor Eva. Al vindt ze dat zelf niet erg. “Mocht hij voor mij kiezen, had ik zelf aangegeven dat hij beter voor haar zou gaan”, klinkt het.

» Kesselse Familie Vercammen viert uniek jubileum: “Samen 800 jaar”:

Het gebeurt niet elke dag dat een familie gezamenlijk 800 jaar oud wordt, maar de familie Vercammen uit Kessel heeft dit bijzondere feit bereikt en besloot het samen te vieren.

» Mechanische doping in amateurkoers: echtgenoot van Belgisch topmodel slaat op de vlucht, koersdirecteur lag driehonderd meter op motorkap:

De laatste etappe van de ‘Routes de l’Oise’ werd ontsierd door een wel bizar voorval. Toen de organisatoren de fiets van de 53-jarige Giovambattista Iera wilden controleren, sloeg die prompt op de vlucht. De koersdirecteur werd tijdens deze ontsnappingspoging bijna driehonderd meegesleurd door de vluchtende renner. Gio Iera is de partner van het Belgisch topmodel Ingrid Seynhaeve.

» Inwoners die eerst verplicht werden om individueel waterzuiveringsstation te bouwen, moeten die van de gemeente opnieuw afbreken:

Een handvol eigenaars, dat een paar jaar geleden werd verplicht om aan hun woning in de Molenweg een individuele waterzuiveringsinstallatie aan te leggen, moet die nu opnieuw afbreken. Ze moeten hun afvalwater oppompen naar de nieuwe riolering die er wordt aangelegd. Schepen Raf De Visscher (LB Wemmel) zegt dat de gemeente niet anders kan dan de Vlaamse regelgeving te volgen.

» Olympisch titelverdediger Richard Carapaz bijt van zich af: “Men doet er alles aan om mij uit Parijs weg te houden”:

Relletje in Ecuador. Regerend olympisch kampioen Richard Carapaz vreest voor zijn selectie voor de Spelen in Parijs en daar heeft hij het knap moeilijk mee. De 30-jarige renner van EF Education - EasyPost wijst vooral naar de Ecuadoraanse wielerfederatie FEC als schuldige. Carapaz heeft alvast de steun van het Ecuadoraanse Ministerie van Sport.

» “6350 kilogram paling en 250 kilogram gehakt”: Dit was het 51e Palingfestival in Mariekerke:

Voor de 51e keer werd er in Mariekerke (Bornem) massaal paling in ’t groen gegeten. Tijdens Pinksteren verenigt het palingfestival 600 medewerkers rond 20 caritatieve instellingen. In de straten rond de gekende tent op het Kouterplein viel er zoals altijd heel wat cultuur te ontdekken.

» Peter Verlinden en Nicole de Moor in debat met publiek in de bib:

Voormalig VRT-journalist Peter Verlinden en staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) komen op donderdagavond 23 mei naar de bib in Moerbeke voor een gespreks- en debatavond.

» Gemeente sluit aan bij Toerisme Limburg:

Tijdens de recente gemeenteraad gaven de verkozenen unaniem groen licht voor de aansluiting bij Toerisme Limburg vzw. Met het dienstenpakket van deze vereniging wordt onder meer promotie gemaakt voor Limburg in binnen-en buitenland. De bijdrage hiervoor werd vastgelegd op 0,25 euro per inwoner wat neerkomt op een totaal van 4091 euro.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium